perjantai 30. joulukuuta 2011

La gente esta muy loca.

Jotta voisin lykätä siivoamista hiukkasen niin päätin tähän välin taas kirjoittaa blogia.
Ei täs hirveesti ole kirjottamista kun ollu koko viikon vaan himassa, mut vois kirjottaa ainoasta poikkeusillasta eli keskiviikosta. Olin hyvän ystäväni kans kantapaikassani istumassa. Kerkesin raiskata 3 biisiä karaokessa kun ei millään löytyny oikee sävelkorkeus ja kurkku oli täys räkälimppejä.
Illasta erityisesti jäi mieleen yks vanha pappa joka tuli mun ja kaverin luo: "Oonksmä nähny teijät jossai? Joo mä näin teistä unta! Ei, mä oon nii vanha et en mä voi nähä unta teistä.." mutisi tuohon malliin ja vastaili itelleen ja sit hiippaili pois..

Jotenki tuntu et koko ilta oli iha täys outoja tapauksia mut en nyt ala joka ikistä erikseen luettelee. Paitsi tän vois viel kertoo: semmone liimalettinen hevari marssi mun luo, laitto kätensä mun polvelle, tunki naamansa melkee kii mun naamaan ja tokas: "Missä sä oot ollu koko illan? Oon ettiny sua joka paikasta!" Mun eka reaktio oli vetäytyä kauemmas (se kaiken lisäks hais siltä ku ei ois käyny suihkus kuukauteen ja ois vaa ryypänny ja oksentanu ne viinat päälleen) ja sit ku änkytin jotain et varmaan erehdyt henkilöstä nii se vastas et "Enkä erehdy, kyl mä hyvin nään mitä mun silmien ees on." Siin vaihees välähti et tää onki oikeesti joku huono iskurepla, nii aloin vaan hihittelee ja mulkoilee sitä jäbää ja sit ku se tajus etten ihan oo messis nii se sano vähän loukkaantuneena et "Eti sä vaan sitä unelmies miestä täältä ja jos et löydä nii tuu hakee mut." Heitin takas et "No täältä sitä ei todellakaan löydä sitä paitsi oon löytäny jo." Sit se vaa toivotteli hyvät jatkot ja lähti menee.
Sen jälkee mul viimeistää oli semmonen olo et mikä ihmisiä tänää vaivaa? Ne ketä ei tullu selittää jotai ihmeellistä tai seonnu nii käveli vaa päi. Täytyy sanoo et oli eka baari-ilta yli pariin viikkoon ja eipä tee vähään aikaan mieli mennä uudestaa!

Seuraava päivä oli sit vähän normaalimpi. Näin toista kaveria ketä en oo nähny pitkään aikaan ja käytii Arnoldsissa ja kattelemas vauvanvaatteita ku kaveri saa kesäkuussa vauvan! Ku tietäs viel et tuleeko prinsessa vai prinssi nii pääsis paremmi shoppailee. Oltii kokoajan ihan "awww ^^" niille kaikille söpöille pikkuriikkisille nutuille ja töppösille sun muille. Onneks on lisääntyviä tuttuja nii saa sit niille ostaa semmosia ku ite en meinaa hommaa lapsii ikin :D

Alkaa btw ketuttaa ku tänäänki heräsin puol kuudelta. Eilen puol 7, jne. Joka yö ennen 7. Vaik on loma. -.-
Toivottavasti tää jatkuis viel ens viikolki ku loma loppuu et heräisin iha itestää aikasin nii ei tuu kiire kouluunkaa. Tosin sillon mun täytyy lähtee jo kuudelta kotoo. Vähän jännittää ku en oo lokakuun jälkee käyny koulus. Oon varmaa ihan kivasti jäljes muita. Mut opettajaki sano et mul on lahjoi nii enköhän mä ne nopeest kii saa :D

Tänään se apin..*krhöm* siis kiva tyyppi tuli takas ulkomailta. Mennään porukal leffaan kattoo In Time. Itellä ei oo kovin isot odotukset leffan suhteen ku en jostain syyst tykkää Justin Timberlakesta näyttelijänä. Amanda Seyfried on kyl jees, Veronica Mars on mun lempisarjoi ja Mamma Miastaki (se Abba-musikaalileffa) tykkäsin. Pitäskö ottaa jotku muistiinpanot sinne nii voin kirjottaa jonku leffa-arvostelun sit x)

Tuli taas semmonen tosi tarpeellinen ja mielenkiintonen blogikirjotus mutta joo. Kunhan teki taas mieli höpötellä ja ku facebook chatissa höpöttely tuntuu vähän yksinpuhelulta niin miksei yhtähyvin höpötellä tänne.

tiistai 27. joulukuuta 2011

Oh Nana, What's My Name?

En oo ikinä tykänny tomaatista tai ketsupista. Lapsesta asti oon inhonnu jopa niitten hajua. Keväällä töissä tomaatteja pilkkoessani huomasin että taidanpas olla allerginenkin. Ja nyt ykskaks, mun nenässä haisee kokoajan ketsuppi vaikka sitä ei pitäis olla lähimainkaan, ja täytyy sanoo et mun tekee hirveesti mieli lämpimiä voileipiä missä ois rutkasti ketsuppia päällä! Oon varmaan tulos kipeeks.

Tämmönen tärkeä informatiivinen huomautus alkuun. 
Aattelin että naputanpas vielä toisenkin blogikirjoituksen tänään, ku tää mun blogi on niin kamalan tyhjä vielä ja mulla muutenkin tätä ylimäärästä aikaa riittää. Plus mulle tuli tämmönen jokailtainen lörpötysfiilis. Tää viikko on aikamoista ajantappoa kun koko viime viikon olin menossa ja nyt ykskaks ei ookkaan sitten mitään. Ootan vaan torstaita ku yks apina tulee takas Suomeen 2,5 viikon reissulta ja sit lauantaita ofkoors ku jengi tulee. Mietin vaan että mitähän syötävää sitä kekkasis tarjolle. Ehdotuksia?

Nimien merkitykset

Viime aikoina kavereitten kanssa on esillä ollu puheenaihe nimien merkityksistä. Nii aattelin nyt olla egoistinen kakka ja kirjottaa blogin mun nimistä ((:


Nana on siis oikeesti mun lempinimi, jonka keksi edellämainittu apina vuonna käpy. Koska mun nimestä ei siihen mennessä oltu keksitty fiksumpaakaan väännöstä, niin hyvinkin nopeasti kaverit omaksu kyseisen lempinimen. Tänä päivänä kaikki ei välttämättä ees tiiä mun oikeeta nimeä.


Otteita siitä mitä urbaanisanakirja sanoo Nanasta (vapaamuotoisesti suomennettuna):

- what i call my granny (mummo)
- only the coolest person in the world! not related to granny or granma in any way (ainoostaan maailman siistein ihminen, ei yhtään tarkota mitää mummoa)
- French word for a girl. - A chick. (Ranskan kielessä tarkottaa pimua)
- when the face is so contorted that the person will look like the opposite sex. (kun naama on niin vääristyny et näyttää ihan vastakkaiselta sukupuolelta)
1) to be confident and proud (olla itsevarma ja ylpeä)
2) to dress in punk rock style (pukeutua punk rock-tyyliin)
3) The name of the manga series by Yazawa Ai (semmonen mangasarja)
4) Japanese romanization for the number 7. (siis japaniks seiska)

Sit merkityksiä mitä oon keränny ympäri nettiä, enimmäksee sanakirjast:
Kevät (Hawaiji), Tähti, Prinsessa (alkuperäisamerikkalainen), Punainen Kettu 
(alkuperäisamerikkalainen), Kesä(Japani), Kala (Japani), Tuutulaulu (Espanja), Kuningatar (Gambia)
Et aika paljon kaikkee löytyy, no kyllähän biiseissäkin lallatetaan nanananana vaikkei se ees mitään tarkota.


Sitten mun OIKEA nimi, joka on Marianne jos et sattunut tietämään. On ranskalainen nimi ja tulee nimistä Marie ja Anne. Marie on latinaksi "meren tähti" ja Anne on hepreaa. Annen käännös englanniks on "grace" joka on aika laaja sana niin sanotaan nyt vaikka että se on semmosta ylväyttä ja viehkeyttä. Ihan kivan nimen vanhemmat mulle antanu! Ja mun toinen nimi tarkottaa liljaa mutta Lilja se ei siis ole, en ny ihan kaikkee kerro kumminkaan. Ja ne ketä tietää niin hysst (;








Nyt meen kyl jääkaapille ku mun tekee vieläki mieli sitä ketsuppia.

maanantai 26. joulukuuta 2011

Long time no see

Internetin ihmeelliseen maailmaan jumiuduttuani päädyin lueskelemaan kaverin uutta blogia. Ajattelin sitten ilmoittaa itseni blogin lukijaksi, kirjauduin sisään ja kappas - itsellä olikin täällä 2 blogia! Toinen oli tietojenkäsittelyn tunnilla tehtävänä joskus kauppaopistossa ja toinen oli tämä johon olin yhden lyhykäisen tekstin kerennyt kirjoittaa ja sitten unohtanut koko sivuston. Mutta kuten kyseisessä tekstissä mainitsinkin, niska oli murtuneena joten se särkylääkkeiden määrä voi hieman selittää asiaa :D

"Pääsin" tapaturman takia jopa lehteen. (Vieläkin kauhistuttaa toi kuva)




Nyt niska on jo kuosissa, mitä nyt pieniä särkyjä silloin tällöin. Muuten sitten elämä on viime blogikirjoituksen ajoilta muuttunut aika radikaalisti. Mistäs sitä alottais..


Muuttolintu
No vaikka ekaks että missä kaikkialla oon tän vuoden aikana asunu. Siinä Helsingin solukämpässä tuli viihdyttyä kuukauden päälle vuos, ja sitte helmikuussa muutin kaverin kanssa Espooseen omakotitaloon keskelle-ei-mitään. Naapureina vaan heppatalleja ja autokorjaamo, mutta bussi keskustaan meni ihan vierestä. Siinä oli ihan sikakallis vuokra talon kuntoon nähden, putket jäätyili ja homettakin tais olla. Vaikka muuten viihdyinkin ja työpaikka oli suht lähellä (huoltoasemaravintola) nii asuttiin siinä sit vaan 2kk.


Jouduin muuttamaan takas faijan alakertaan Vantaalle, kunnes toukokuussa päätin extempore muuttaa Turkuun ku löyty kaverin kautta kämppä kesäks. Ja millane kämppä! Keskustakaksio missä tuplaparveke ja vaatehuone, ja vautsi mikä sisustus! Siellä ois mielellää asunu pitempäänki, mut alkuperänen asukki palas sitte kesätöistä Turkuun. Päätin jäädä Turkuun asumaan ja aloitin kokkikoulun Uudessakaupungissa (lähempänä ei ollu vapaita paikkoja) ja muutin elukoitteni kanssa parin kilsan päähän Turun keskustasta. Täälläkin oon viihtyny, yksiö isolla keittiöllä paritalon yläkerrassa ja bussi kouluun menee vierestä. Pihakin löytyy ja sopivasti omaa rauhaa. Ja tärkein, lemmikit on sallittuja<3




Eli mun muruset; tos taaimmaisena on mun esikoinen, Lulu 1,5v, ja toi toinen kisu on sen pentu, Mauno 6kk (joo se on jo Luluu isompi). Ja keskellä Jesperi-pupu 1v8kk (:
Niistä vois selittää vähän enempi jossain toises blogikirjotukses.

Toinen tärkeä asia elämässäni on mun ihanat ystävät! Aika tuoreita ystävyyksiä suurin osa mutta lyhyessä ajassa heistä on tullu mulle todella tärkeitä, oon niin iloinen että oon löytäny niin hyviä ystäviä Turusta. Toki mulla muissakin kaupungeissa on ihanii ystäviä, mut köyhänä opiskelijana ei hirveesti varaa käydä kovin usein moikkaamassa. Ens lauantaita odotellessa ku hyypät tulee meille ja keksitää kaikkee kivaa (;