maanantai 30. tammikuuta 2012

Tyyni meri ja tyynymeri

Kaverin blogissa oli haaste et pitäs kertoo kuvin mitä haluu saada /saavuttaa elämässä..

Joten tässä tulee:

Haluisin..
Oppii soittaan sähkökitaraa

Valmistua ammattiin


Sukeltaa koralliriutalle

Käydä Japanissa

Lentää kuumailmapallolla


Laihtuu 10kg


Oppii uuden kielen

Mennä naimisii rannalla

Käydä safarilla

Omistaa moottoriveneen

Noin. Se oli yllättävän vaikee. Ku oon kiinnostunu niin monesta jutusta nii piti miettii et mitä haluun kaikist enite! Suurin osa liittyy matkustamisee. Vaikka oon käyny jo tosi monessa maassa (16) nii en koskaan Euroopan ulkopuolella, paitsi Teneriffal joka on maantieteellisesti enemmän Afrikkaa.. mut no se kuuluu Espanjaan.

Tänään tulin just Tukholman risteilyltä, oltiin äidin ja pikkuveljien kans. Äiti oli joskus luvannu et sit ku täytän 18 lähetään laivalle, noh se viivästy parilla vuodella mut mentiinpä viimein. Mentii kumpanaki iltana buffettiin ja aamuin meriaamiaiselle. Nams<3 Ja kumpanaki iltana käytii äitin kans tanssiravintolas ja karaokes, äiti ei tosin laulanu mut mä pääsin laulaa yhteens 3 biisiä. Oli kyl kivaa viettää aikaa nelistään pitkäst aikaa, viimeks varmaan joskus 5 vuotta sit. Nyt nukkumaan kun laival tuli nukuttuu vähä huonosti, siel hytin yläpunkas oli läkähdyttävän kuuma ja muutenki oon tottunu nukkuu mun leveessä sängyssä tyynymeren keskellä..
Öitä mussukat!



torstai 19. tammikuuta 2012

Frostbite and other bites


Onkin tässä taas vierähtänyt pari viikkoa viime blogipäivityksestä, niin täytyy nyt vähän tsempata.

Desucon Frostbite
Ei täs muuta oikeestaan ookkaan tapahtunu ku koulusta lintsaamista ja kavereitaki nähny ain välillä. Viime viikonloppu oltii Lahessa, siel oli Desucon Frostbite eli semmoi animetapahtuma mis on myös cosplayta. Käytii myös mun äitii ja pikkuveljii moikkaas, vähä niiku 2 kärpäst yhel iskul ja oli ihanaa nähä niitäki.

Shura Kirigakure
Viime syksynä oli mun eka kerta animetapahtumassa ku oltii Traconissa Tampereella suht isolla kaveriporukalla. Cossasin Shura Kirigakurea Ao No Exorcistista, joka on siis tämmöne:



Ja Nanan tee-se-itse-vaatekaapin-sisällöstä-versio:
- punaset bikiniyläosat, farkkushortsit ja tummansininen takki
- mustat verkkosukat ja mustat saappaat
- punaset hiukset ponnarille
- Janski maalas mulle noi punaset merkit

Ilman noit merkkejä mun hahmoo ei ois varmaa tunnistanukkaa :P Ao No Exorcist oli muutenki nii uus anime ettei mua tunnistanu ku yks tyttö joka tuli kadul vastaa. Se vaa sano et "Shura Kirigakure" ja halas mua ja sano et hienoo et tääl on Ao No Exorcistin tukijoita ja sit jatko matkaa :D
Noh, sen Traconin jälkee sit aloin innoissani suunnittelee et mitä hienoo cossaisin ens kerral, mut sit aika hurahtiki tosi nopee ja huomasin et Desucon on ihan pian eikä mulla oo varaa hommata mitään cossia!

Niinpä siis turvauduin vanhaan tuttuun halpiscossiin, pienillä muutoksilla:
x Eri farkkushortsit 
x Olin hommannu Cybershopista keltasia pidennyksiä
x Kissat oli kussu mun mustien saappaitten päälle nii jouduin heittää ne roskiin. Lainasin mustat saappaat.
x Nyt mul oli musta huppari ku viimeks oli tummansininen takki.
x Viime reissulla verkkosukat vähän kärsi mut ei se mitää, Shura on ollu vähä tappelus.
x Ei ollu varaa ees värjää hiuksii, jäätävä juurikasvu yhyy!

Tälläki kertaa joku tyttö tuli pyytää Shuralta halin. Ja tän näköi Shura mä sit olin (Traconist mul ei oo kuvii):


Yks syy miks valitsin Shuran on kans se ku meil on vähä samanlaiset luonteet ;D


Suunnitelmia
Mut ens kerral cossataan ryhmänä jotain. Ja sit kans panostan siihe mun asuun. En malttas oottaa! 19-20.5. on Kikucon Turussa nii sinne ainaki sitte. Sitä ennenki pari tapahtumaa Helsingis ja Tampereel mut en usko et ollaa ainakaa porukalla menossa.
Mut kesän Desuconiin myös todennäkösesti mennään, nytten oltii vuokrattu semmoi huvila mis oli nukkumapaikat ainaki 8:lle ja makso vaan 135e yö, nii sinne ois kiva mennä ens kerralki.

Siel oli myös kivan iso pöytä mis oli hyvä pelaa Arkham Horrorii lauantai-illal. Se on siis semmonen lautapeli missä pelataan porukalla lautaa vastaan ja taistellaan monstereita vastaan ja suljetaan portteja toisiin ulottuvuuksiin ettei tulis lisää monstereita. Vaik siin meniki yli 6h ja lopus porukka oli aik väsähtänyttä nii voitettii ja kivaa oli (:

Itellä ei oo siitä illasta kuvii nii kopsasin tän Heidin blogista:


Ton Arkham Horrorin lisäks viime aikoina ollaa pelattu semmosii pelei ku Munchkin Bites ja Munchkin Quest. Munchkin on semmone roolipelimäinen korttipeli, siinäki taistellaa monstereita vastaan ja kerätää roinaa mikä auttaa monsterien voittamisessa, aina ku voittaa monsun nii saa levelin ja se kel on 10 levelii voittaa. Ja siit on eri versioita kuten zombiversio, supersankariversio, merirosvoversio jne. Ja niit voi yhdistellä. Toi Bites on siis vampyyriversio. Ja Munchkin Quest sit taas on lautapeliversio, ja siin on huoneita mis ne monsterit on ja kaikkee kivaa sälää.

Täs vähä kuvii Frostbitesta (kuvat ottanut Amanda):

 





Sasuke (Tony) ja Naruto

Mä ja Amanda <3

Mein hiano cheerleading-nosto x)

Tifa & Cloud / Amanda & Samu


Hiano reissu oli, kiitos mussukoille ja ens kertaa odotellessa!

torstai 5. tammikuuta 2012

Silirimpsis murmelipäivä

Yks juttu jota oon pohtinut jo pitkään että onko se silirimpsis vai sirilimpsis?
Mistä se "sanonta" tulee? Kumpi on se alkuperänen?
Tossa hetki sit kun tuli keskustelua aiheesta niin vilkaisinpas Googlesta.
Hakusanalla sirilimpsis Google kysyy: "Tarkoititko: silirimpsis"
Ja sitten siinä on jotain ihmisten blogeja ja ilmeisesti BB-Tanja on sanonut näin (wouuu siistii -.-).
Hakusanalla silirimpsis tuli Irwin Goodmanin kyseisen niminen biisi.
Silirimpsis on siis vissiin se yleisempi. Mutta onko se se alkuperäinen? Keksikö Irwin sen vai ottiko se sen sanan jostain? 



Hampurilainen ilman sämpylää ja pihviä
Söinpäs juuri illalliseksi hampurilaista ilman sitä sämpylää ja pihviä. Eli siis salaattia, hampurilaiskastiketta ja juustoa (raastettuna tosin). Namnam. En tykkää ketsupista (eikä mulla tällä kertaa ollu mitään mysteeristä himoa siihen), muuten ois voinu kokeilla sitäki laittaa. Voi kökkö unohin ottaa kuvan! Mut tiedoks et aika epämääräisen näköistä sörsseliä oli. Mausta tuli vähän mieleen nää caesarsalaatit mitä kaupois myydään, oiskohan Pirkka tai jotai, mun suurta herkkua! Niissäki on kastiketta ja juustoa mut niis on myös leipäkuutioita. Harrastan kyl aika usein näit epämääräsiä sörsseleitä, kun on peeaa tai liian laiska käymää kaupas nii yhdistelee vaan kaikkea mitä kaapist löytyy. Mun toinen bravuuri on pannupizza ilman sitä pizzataikinaa. Välillä syön myös pelkkää voitaikinaa. Terveellistä..


In Time
Palatakseni edelliseen blogiin niin se In Time-leffa oli parempi ku mä odotin vaikka siinä olikin Justin Timberlake. Mut mua ärsytti melkeen koko ajan se leffan idea. Siis se, että ihmiset eläis vaan 25-vuotiaaks ja sen jälkeen ne sais raataa joka ikisen elinminuutin eteen. Juokset joka paikkaan ettei menis aikaa hukkaan. Raadat töissä jotta saisit lisää elinaikaa ja siitäkin sulta kuluu 2 tuntia johonki bussimatkaan töistä kotiin. Ei sais yhtään nauttia elämästä ellet satu olee upporikas ja sillon sä et ees osaa nauttia elämästä. Ärsytti suunnattoman paljon ehkä myös siks koska ite oon yks laiskimmista ihmisistä mitä tiiän niin tommonen elämä on mulle verrattavissa helvettiin. Ne hetket kun ei tarvi tehä mitään ja voi vaan tappaa aikaa itekseni on se mun voimavara. Murmelipäivät on mulle pakollisia säännöllisin väliajoin tai palan loppuun.

Murmelipäivä
Murmelipäivä on päivä, jonka vietät vain kotonasi sellaisessa asussa jossa tunnet itsesi mukavimmaksi (topissa ja pikkareissa, kuluneissa verkkareissa, boksereissa, alasti jne.) Nukut pitkään ja otat nokosia kun siltä tuntuu. Olet ilman meikkiä, hiukset ihan miten sattuu tai kiinni, pointtina että tänään et stressaa ulkonäöstäsi (saatat haluta peittää peilit ja laittaa verhot kiinni). Syöt jotain hyvää ja katsot kenties leffoja tai jotain sarjaa maratonina, luet, piirrät, vaikka neulot, ihan miten tykkäät viettää aikaasi. Mieluiten vietä sängyssä koko päivä, toinen vaihtoehto sohvalla.


Tässä monen kuukauden sairaslomalla murmelipäiviä on ollu vähän turhanki paljon, vähän totuttelemista nytten ku eilen aloin taas käymään koulussa.. 
Pitäis joka aamu raahata takapuolensa ylös sängystä ja sitte pitäs vielä tehäkki jotain hyödyllistä. Onneks tykkään kokkailusta ja tost koulust muutenki, muuten ei olis hirveesti toivoa koskaan valmistua (tässä vaiheessa hyvä sanoa kun ekan vuoden opiskelija enkä oo vielä suorittanu yhtäkään kurssia..) Mut tykkään oikeesti siitä kun on kokoajan tekemistä ja päivä kuluu nopeasti. Sitte ku väsyneenä pääsee kotiin niin ne laiskotteluhetket on vielä ihanampia kun tietää ansainneensa ne. 


Toissailtana joustin mun murmelipäivästä ja lähin koulukaverille hengaamaan ja yöks. Sielt sit menin aamul suoraan kouluun. Mut en ollu saanu unta koko yönä ja koulupäivän jälkeen kerkesin ottaa vaan pikaset nokoset. Ja sit taas piti olla menossa, ja vasta ysin jälkeen illalla kotona. Ja sitten mun oli tietenkin pakko olla koneella pari tuntia, seurauksena että heräsin seuraavana päivänä vasta klo 9.. Turha siinä vaiheessa enää lähteä 1,5h koulumatkalle kun koulu loppuu klo 13. Jatkoin siis uniani 12:een. Tänään ei muuta menoa tiedossa joten murmelipäivä.. murmelipäivänä on hyvin aikaa kirjoittaa blogia. Mutta pohdiskeltuani liikaa "syvällisiä" mulle tuli semmonen aivopieru että unohin kaiken mistä mun piti tässä blogissa kirjottaa.. mut olihan tossakin jo aika paljon sanaoksennusta.

Ps. Tää on aika mainio murmelipäiväbiisi.