lauantai 31. maaliskuuta 2012

Kani, katti ja kollit.





Lupasin jo aikoi sit kirjottaa mun lemmikeistä, joten..

JESPERI
Jesperi on mun ensimmäinen lemmikki. Jesperi on syntyny huhtikuussa 2010. Haettiin se Vantaalta tammikuussa 2011 mun luo Helsinkiin, ku edellinen omistaja on allerginen. Siks edellinen omistaja ei voinu käsitellä Jesperiä paljoa, joten se ei hirveästi viihdy sylissä. Toisia eläimiä kohtaan hieman liiankin utelias :D Jesperi ei ollut leikattu kun sain sen, niin se oli aikas.. innokas. Merkkaili joka paikkaan ja jahtas sekä kissoja sukupuolesta riippumatta että kämppiksen minipossua. Kunnes käytiin sitten napsauttamassa duracelpupulta patterit pois. Harkitsen Jesperin myymistä että jos kiinnostaa voi ottaa yhteyttä.

 



LULU
Lulu tuli aika pian Jesperin jälkeen mulle, noin puolivuotiaana, Lulu on siis syntyny kesällä 2010. Lulu on kiltein kissa ikinä, ja myös hellyydenkipeä ku mikä. Lulu on alusta lähtien nukkunu mun viekussa, ja joudunki usein heräämään siihen ku se yöllä nuolee mun naamaa. Lulu syö ihan mitä vaan siis toi kisumisu mikä tossa bannerissakin on (:



 

IIGOR
Maaliskuussa 2011 muutettiin kaverin kanssa omakotitaloon landelle, jonne aateltiin että ois kiva hommaa Lulun lisäks kunnon hiirikissa. Kämppis sitte haki Imatralta Iigorin, joka on kyllä isoin kissa mitä oon nähnyt, ja toi nimi kyllä kuvaa sitä hyvin : D sanoisin että venäläinen versio Karvisesta. Ei tosin yhtä läski, vaan isoluinen. Mutta yhtä ärrimurri ja perso lasagnelle :P Iigor osas olla kivakin mut mikään sylikissa se ei ollu, ja auta armias jos et päästäny sitä pihalle just sillon ku se halus..
Sit keväällä muutin iskän alakertaan noiden kolmen karvaturrin kans, ja ku muutin Turkuun kesäks jätin Jesperin ja Iigorin iskän hoiviin, Lulun otin mukaan ku se odotti pentuja. Juhannuksena syntyki 5 pikkusta, joista 1 kuoli päivän ikäsenä. Sit syksyllä ku pentujen luovutusikä oli menny ja olin löytäny uuden kämpän paritalosta Turusta muutin tänne Lulun, yhden pennuista ja Iigorin kans. Iigor harmi kyllä muutaman viikon jälkeen muutosta ei enää palannutkaan metsästysreissultaan :/


 



MAUNO
Mauno on Lulun nuorimmainen pentu ja kaikista pienin syntyessään (ja nykyään on kaikista isoin ja pitkäkarvaisin), siksi kutsuin häntä Juniksi. Juni viittaa myös pentujen syntymäpäivään, juhannukseen. Kun sen toinen silmä ei avautunut vaikka kaikilla muilla oli jo silmät täysin auki, siitä tuli merirosvokissa ja nimesin sen Jack Sparrow Junioriksi. Onneksi se silmä lopulta aukesi. Kun muut pennut oli luovutettu piti keksii pikkuselle se lopullinen nimi. Aluksi nimesin sen Töppöseksi, koska must se on söpö nimi, mut kun miettii niin on se vähän liian pitkä. Janski alkoi sanomaan sitä Tumpuksi. Jahkailin pitkään, kunnes Jenni alkoi sanomaan häntä Maunoksi, ja mielestäni se oli täydellinen nimi. Niinpä Maunosta tuli Mauno. 



Mauno on pennuille ominaiseen tapaan hieman villi mutta ainakaan ei tule tylsää kun kattelee sen toilailuja. Se on aika kömpelö koska se kasvaa niin hurjaa vauhtia, on jo reilusti isompi kuin äitinsä. Jotain 2kk sitten kun käytiin leikkauttamassa se niin painoi 4kg, nyt varmaan jo reilusti enemmän. Epäilen että Maunon isä olisi Maine Coon -rotuinen koska Mauno näyttää siltä aika paljon. Olen kasvattanut Maunosta  kunnon sylikissan, se tykkää ihan kaikista ja on oikea hurinakone. Kunnon mammanpoika joka seuraa jatkuvasti Lulua ja mua ja muita ihmisiä (:



Käykääpä muutes äänestämässä kuvaa Lulusta niin saadaan pikkusille ilmaset kissanruoat (:
http://mjau.fi/kuvakilpailu/ajax.php?height=510&width=730&file=lulu1.jpg&orientation=vertical&id=2001

perjantai 30. maaliskuuta 2012

Can't wake up in sweat, 'cause it ain't over yet



Olen ystäväni Jennin kanssa valtavassa vanhassa kartanossa. Kävelemme ensin pölyisen pimeän pohjakerroksen läpi, jossa on valtava oleskeluhuone ja ruokasali. Kuljemme narisevia portaita yläkertaan jossa sijaitsee makuuhuoneet. Availemme laatikoita ja kaappeja etsien jotain. Löydämme vain helmiä ja korurasioita joissa on ohuita kultaketjuja. Ei se mitä etsimme. Päätämme kuitenkin ottaa joitakin aarteita mukaamme. Kuulemme ääntä ja menemme äkkiä piiloon. Vanhan naisen muotoinen hahmo näkyy käytävässä. Se ei nähtävästi huomannut meitä, koska se vain haahuilee ympäri yläkertaa. Kun näen hahmon lähempää melkein huudahdan.. Tuo vanha nainen ei olekaan mikään tavallinen vanha nainen vaan zombi. Oikeastaan vain luuranko josta roikkuu mädäntyneitä lihanpaloja ja pölyisiä vaateriekaleita. Jonkun aikaa haahuiltuaan zombi ottaa taulunkehyksestä kiinni ja se onkin saranoilla kiinni seinässä, ja taulun takana on kassakaappi. Vilkuilen zombin selän takaa kassakaapin numeroyhdistelmän ja odotan että zombi häipyisi..


Tässä vaiheessa herään enkä vieläkään tiedä mitä oikein etsimme. Tämmöinen uni tuli nähtyä viime yönä. Oon nähnyt joka yö kaikkia erilaisia outoja unia, toi nyt oli vielä suht normaali. Ja näen yleensä monta unta per yö.


Zombeja oli mun unessa edellisyönäkin.. Olin metsän keskellä järven jäällä, ja muutama karhu jahtas mua (semmosia karhuja ku Topissa ja Tessussa, hui!), ja väistelin niitä ja liukastelin pitkin jäätä. Sitten ne karhut aisti jotain ja lähti peloissaan karkuun, ja mäkin mietin että ounou mitä vielä pahempaa vois olla luvassa ja menin nopeasti metsästäjänmökkiin piiloon. Ja sieltä tuli lauma pelottavia iljettäviä zombeja, jotka nuuskivat ilmaa kuin aistien että täällä on käynyt ihmisiä. Mutta minäpä olin unohtanut ranteessani roikkuvan taskulampun päälle, ja niinpä ne näkevät valon ikkunasta ja tunkeutuvat mökkiin ja ilmeisesti kuolen, mutta sitten se olikin vaan pleikkapeli ja game over. Olen mökissä pelaamassa ja kanssani on 10-vuotias pikkuveljeni. Sitten huomaan että olenkin ihan samassa mökissä kuin mikä pelissä on ja katson ikkunasta ulos ja yhtäkkiä siihen ilmaantuu zombin pelottavasti tuijottava naama. Tässä vaiheessa säikähdin aikas paljon ja heräsin :D Viime aikoina on ollu vähän loogisempia unia kun yleensä niissä ei oo mitään päätä eikä häntää, mut näissä on ollu sentään joku tarina. Ja useimmiten unet ovat niin todentuntuisia etten tajua että näen unta mutta pystyn itse vaikuttamaan asioihin mitä unessa tapahtuu.


Vielä enemmän ihmettelen että kun oon ihan hereillä mielestäni ja makaan sängyssä silmät auki mutta silti tulee semmosia unenkaltasia mielikuvia päähän. Tänään aamulla vanha ystäväni joi mukista juomaa jonka sanoi olevan tosi hyvää ja neuvoi reseptin: maitoa, hiivaa ja bodateelisesti puhdasta siirappia. Kyllä, luit oikein. Eikä minullakaan ole mitään hajua mitä se on. Mutta tämmöisen "valveunen" kumminkin näin, ja melkein heti täytyi googlettaa onko semmoista sanaa kuin bodateelinen edes olemassa x)


On jo pitempään ollu tarkoitus aloittaa unipäiväkirjan pitämistä.. koska muistan ne unet aina kun herään mutta suht pian unohdan ne. Mun mielestä nää unijutut on mielenkiintoisia, vaikka ne onki ihan alitajunnan tuotosta ja fiktiota, niin mulla ainakin välillä ne kertoo jotain jostain mun mieltä painavista jutuista.. Ja kertoo mitä mä oikeesti pelkään, mun pahimmat painajaiset on semmosia missä mun pikkuveljelle tapahtuu jotain. Zombeja on vähän paha oikeasti pelätä kun niitä ei oo olemassa mut tosta ekasta unesta vois päätellä että pelkään äkäsiä mummoja ;D karhuja aloin pelätä siitä lähtien ku luin uutisen että venäläinen tyttö oli puhunu äitinsä kanssa puhelimessa samalla ku karhu oli syöny sen tytön sisuksia.. hyh.


Minkäslaisia unia te yleensä näätte vai näättekö ollenkaan?

torstai 29. maaliskuuta 2012

Uusi banneri


En oo koskaan ollu hirveen taiteellinen ihminen, mun on hankalaa hahmottaa asioita enkä osaa piirtää yhtään. Sen kyllä huomaa tosta mun banneristakin, mutta tulipahan jonkunlainen nyt väsättyä. Taustan muokkasin yhdestä vanhasta piirrustuksesta, myös tuon leppäkertun. Valokuvat on ite otettuja ja muokattuja paitsi tuo mun pärstäkuva on kaverin ottama ja koukeropuukuvan oon joskus löytäny jostakin internetin syövereistä. Ja sekamelska hienosti kursittu kokoon paintilla. Ei nyt mikään graafikon tasoinen tekele mutta mielestäni itelle ihan passeli.

Mitäs pidätte?
Parantamisehdotuksia?

Liebster Blog Award




Liebster tarkoittaa "rakkain" tai "rakastettu", mutta se voi tarkoittaa myös suosikkia. Liebster- palkinnon ajatuksena on saada huomio blogeille, joilla on alle 200 lukijaa.

Tunnustuksen säännöt

1. Kiitä ja linkkaa bloggaaja, joka antoi sen sinulle.
2. Valitse viisi suosikkiblogiasi (joilla on alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä siitä kommentti heidän blogiinsa.
3. Kopioi ja liitä palkinto blogiisi.
4. Toivo, että ihmiset joille lähetit palkinnon antavat sen eteenpäin heidän viidelle suosikiblogilleen.

Tämän tunnustuksen sain kahdelta hyvältä ystävältäni, kiitos molemmille <3
Tästä Heidin blogiin Enchanted Carnival
Tästä Nooran blogiin Dance of Rain

Tunnustuksen saavat

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Ihania kuvia mitkä on pakko jakaa part 2

Tässä nyt sit lisää näitä Annie Leibovitzin Disney-kuvia kuten lupasin. Jälleen filmin julkaisuvuoden mukaan järjestin:

Olivia Wilde Lumikin ilkeänä kuningattarena
ja Alec Baldwin on toi kuvastinhemmo.


Julie Andrews Sinisenä Keijuna Pinocchiosta
ja Abigail Breslin hänen keijuoppilaanaan
Tota keijuoppilas-tsydeemiä en ihan tajuu, eihän se oo mitään Disneytä ja tuntuu muutenki vähän väkisin väännetyltä että ne halus välttämättä tunkee ton Little Miss Sunshinen johonki kuvaan ja kun noi 2 näytteli yhessä Prinsessapäiväkirjat 2:ssa. Mut Julie Andrews on kyl ihana.
Ja Sininen Keijuhan asuu Toivomustähdessä, siinäpä ois ollu vähä haastetta kuvaan.

Beyoncé Knowles Liisana Ihmemaassa
ja noi muut hemmot on Lyle Lovett ja Oliver Platt

Gisele Bundchen Leenana ja tanssija Mikhail Baryshnikov Peter Panina

Tina Fey Helinä-keijuna,
suurennos tosta edellisestä kuvasta .
Kuningas Arthur ja miekka kivessä.
Toikaan ei ollu ihan siitä Disney-leffasta mutta tosta samasta tarinasta kumminkin Disney-leffa on olemassa..

Queen Latifah Ursulana Pienestä Merenneidosta

Lampun Henkenä Whoopi Goldberg
(vaikka onkin Hengen sukupuoli nyt vaihtunu nii mun mielest Whoopi sopii just hyvin)

Enempää Disney-kuvia en sit löytänykkää. Annie Leibovitz on ottanu muitaki kuvia mistä tykkään, myös satukuvia.. mutta ei makeaa mahan täydeltä, vähän myöhemmin lisää :P

lauantai 24. maaliskuuta 2012

Niin ihania kuvia et pakko jakaa.

Oon ollu Disney-hullu ihan aina. Tosin nää nykyiset Disney-piirretyt on ihan kökköjä, mä fanitan niitä aitoja alkuperäisiä Disney-leffoja joiden parissa oon kasvanut. Siks olin ihan haltioissani ku toissayönä löysin tämmösiä: (järjestin filmin julkasuvuoden mukaan)

Rachel Weisz Lumikkina
(mun mielest jotenki osuvaa ku Weiss tarkottaa saksaks valkosta)

Scarlett Johansson Tuhkimona
Zac Efron ja Vanessa Hudgens, Prinsessa Ruusunen

Tähän välihuomautus että toi edellinen kuva ei nyt oikeestaan oo Disneytä mut kun en ainakaa löytäny Disney-versiota Prinsessa Ruususesta niin tää saa kelvata.
...teininä olin aika lovena Zac Efroniin sen jälkee ku olin nähny Hairin, nykyään tykkään enemmän miehekkäämmistä miehistä.

David Beckham Prinssi Filipinä.
(onneks ne ei laittanu sen vaimoa Prinsessa Ruususeks.)

Julianne Moore Arielina Pienestä Merenneidosta
plus olympiauimari Michael Phelps

Penelope Cruz ja Jeff Bridges Kaunottaresta ja Hirviöstä.

"The D Show"-pelissä Hirviön oikeena nimenä on Prinssi Adam, mua onki aina häirinny kun ei sille mainita mitää muuta nimeä ku Hirviö. Jeff Bridges ei mielestäni ulkonäöllisesti sovi yhtään prinssi Adamin rooliin mut todennäkösesti se otettii tohon koska se on ennenki ollu Disneyllä töissä.. ois ees värjänny hiuksensa. Penelope on kyllä tosi luonnonkaunis että sinällään sopiva Belle vaikka Belle onki ranskalainen eikä espanjalainen :P

Jennifer Lopez ja Marc Anthony Jasminena ja Aladdinina
(harmi kun erosivat, komia pari :P)

Jessica Biel Pocahontaksena
(Bielki tarkottaa valkosta, puolaks. Ihan btw.)

Nää kuvat oli siis lähtöisin Disneyn kampanjasta vuodelta 2006 "Miljoonien unelmien vuosi".
Ekaks tehtiin Liisa Ihmemaassa, Prinssi Filip ja Tuhkimo-kuvat, ja myöhemmin niit ilmaantu lisää.
Valokuvaaja on kuuluisa Annie Leibovitz, joka on kuvannu monia tähtiä ja sen suosionsa on kyllä ansainnu. 

Laitoin tähän postaukseen vaan nää prinsessa/prinssi-kuvat, ens kerralla sit lisää (: 
Toivottavasti tykkäsitte!

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Pikku-Nana sairastaa, häntä hellikäämme

Se kävi taas, eli tulin kipeeks. Just vähän aikaa sit olin 2vko kuumeessa. Oon ollu viimeaikoina tavallista aktiivisempi ja kävelly monta kilometriä päivässä. Oon vaan niin lämminverinen tyyppi et tulee helposti liian kuuma talvitakin kans, nii oon sit heittäny sen käsivarrelle. Todennäkösesti tästä syystä oon vilustunu. Mitä tästä opin? Aion ottaa kevättakit käyttöön heti ku oon taas terve.

Mun itsehoitokeinot:
x Paljon teetä
x Ruokaa jossa paljon sipulia ja valkosipulia (sit ku pilkkoo niitä nii nenä ainaki aukee hyvin)
x Suklaata
x Jätskiä
x Nenäliinoja
x Sänky
x Peitto

Joskus mulla oli semmonen Blistexin huulirasva mikä autto jos oli nuha, en oo enää huomannu semmosii missään.. samoin nenäliinat jotka hoitaa nenää samalla oli nekin oikein hyödyllinen keksintö, mun nenän iho kun menee niin helposti rikki.

Onneks mul ei oo huomenna mitään sen kummempia menoja ja tän päivän menot sain hoidettua ennenku kuume iski, keskiviikkoiltaan mennessä ku parantuis nii oisin tyytyväinen.. Ja viimestään perjantaihin ku sillon on tyttöjen ilta ((: Mutta huomisesta tuleepi siis murmelipäivä.

Tein muuten äsken aika mielenkiintosta kastiketta, mut tuli hyvää.. Soijarouhetta, kidneypapuja, sipulia, valkosipulia, kermaa, vähän jauhoja, liemikuutio ja mausteita.. Tai vaik se maistuiski oudolta nii kipeenä en maista sitä :D


Äitikisu
Lulu on tainnu tykästyä teehen, jätin mun teemukin tohon tasolle ja se tee on jäähtyny nii Lulu käy dippaamassa tassuaan sinne ja nuolee sitä teetä ihan innolla.. Ja kuulemma tee ois kissalle vaarallista :s toivottavasti sille ei tuu nyt mitään seurauksia, se kerkes sitä vissiin aika kauan lipitellä..

Lululla on myös kiima alkanu, yleensä se on aina ihan hiljaa mut tänään se on maukunu enemmän ku varmaan ikinä. Aluks luulin et se oli Mauno mikä mouruaa, kun sille se on ihan normaalia kun se on semmone höpöttäjä, mut sit se olikin Lulu.. ja sit huomasin, et joku oli pissannu mun kengille. Vissiin Lulu käyny vähän merkkailee, kun Mauno on leikattu. Mutta joo tämä tarkoittaa sitä, että voidaan kaverin kanssa toteuttaa suunnitelma parittaa Lulu ja kaverin poikakisu. Mauno on siis Lulun ensimmäisestä pentueesta ja odotan kyllä innolla että sais lisää söpöläisiä taloon. Lulun pennut on aika haluttuja mun tuttavapiirissä, Lulu on niin kaunis ja kiltti kissa (:

Meijän mammakisu <3
Äiti ja poika (: (poju on tuo vaaleampi, nykyään isompi)

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Kevättä rinnassa (Nanan kevään TOP10 tyylijutut)

Hih, huomasinpas että on viime blogikirjotuksesta vierähtäny vähäsen aikaa. Nyt mua jostain syystä huvittaa kirjottaa tyylistä (aion puhua myös hiuksista), oon tässä viime aikoina aika paljon surffaillu nettikaupoissa ja lukenu tyyliblogeja ja haaveillu kaikkea kivaa. Että jos ei aihe kiinnosta niin rullaa vaan tonne loppuun (;

Kevät on jo aluillaan ja mustakin sen kyllä huomaa! Syksyllä olin rakastunu mun khakivihreisiin reisitaskuhousuihin ja rentoon vahvaväriseen tyyliin, talvella mustavalkoseen klassiseen bisnestyyliin ja nyt oon sit ihan totaalisen rakastunut kaikkeen romanttiseen, feminiiniseen ja keväiseen. Myös luonnollisuus on isossa suosiossa itellä tällä hetkellä.

...Sen takia myös vähän kyllästyin mun punasiin hiuksiin (ja myöskin meni hermot sen jatkuvan värjäämisen kanssa) niin löysin värihyllyltä paketin nimeltään "Colour b4" joka kyljessä lupailee hellävaraista apua oman värin palauttamiseen. Tää olikin ihan uus juttu mulle. Se pienentää hiukseen tunkeutuneet värimolekyylit jolloin ne voidaan huuhdella pois. Varoteltii toki et pikimusta ja kirkkaanpunainen ois vähän hankalampia tapauksia, ne kun on saattanu värjätä hiuksen omaa solukerrosta mutta sen riskin olin valmis ottamaan. Ja ihan kiitettävästihän tota punasta lähti, jäi tietty oranssi pigmentti mutta enempää en toivonutkaan, suunnitelmissa oli laittaa sitten joku ruskea väri siihen päälle mutta nyt en ookkaan ihan varma kun mielestäni toi vaaleanoranssi onkin ihan kiva :D Tähän väliin vois laittaa kollaasin meikäläisestä eri hiustyylien kans..



Mun kuvakansios on jotai 5000 kuvaa, nii vierähtiki muutama tunti niitä selaillessa ja naureskellessa kaikille vanhoille muistoille..

Mut joo nyt siis Nanan kevään 2012 ihastukset:

1. Kukkakuviot

Täs esimerkkinä paita Ellokselta jos on aivan IHANA kuosi!



2. Pitsi

Haluun tommosen mekon ja laukun<3 Harmi et just tota samaa mekkoo myydään vaa yhtä kokoo et ei ihan mulle mahdu.. jonku vastaavan vois bongata jostain :P



3. Vintage-tyyli

 Vaikka tää esimerkki onki nyt häämekko (en muista kenen suunnittelijan) niin tota vois kyl iha muutenki pitää.. ihana! toi koko kuva on niin aaahh pienintäki yksityiskohtaa myöten.



4. Aprikoosi väri (ja nää kengät, tilasin ne itelleni <3)


5. Helmet ja isot vintagetyyliset riipukset

Täs käsikorus on niit molempii.. tosin mieluummin käytän erikseen.

 

6. Puuterisävyt

Tää laukku on nii söpö!

 

7. Rimpsuhameet ja vihree

..ja sit kun on viel vaaleenvihree salsahame pitsillä nii oon rakastunu!



P.s. Mintunvihree on kuulemma muotia, et en mä ihan täysin trenditön oo :D

8. Mekot

Tää nyt oli aika ilmiselvä homma nii siks laitoin tän vast kasiks.. veikkaan et heti ku lumet sulaa en käytä enää housuja paljoo olleskaan ja sit käytän vaa neulossukkahousuja siihen asti kunnes tarkenee olla sääret paljaana (:

P.s. Tilasin tämmösen mekon Ellokselta, nii tykkään tosta hameosasta <3



9. Rusetit

No tän kuvan se olennainen juttu ei ihan oo toi rusetti vyötäröllä mut tykkäsin täst kuvast.

 

10. Vyötäröä korostavat jutut

Korkeavyötäröiset hameet (ja miksei housutki) ja vyötärövyöt tai niinku miehet kutsuu, "tissivyöt" on ollu ja tulee olee mun suosikkeja. Ite oon tosi vahvarakenteinen niin musta ei siroa saa vaikka kuinka laihduttais, mut ainaki voin vähän lisätä illuusiota et mul ois kapea vyötärö (: Ja jos mekon saumat/rypytykset mitkä onkaan menee sopivasti vyötärön kohalle niin ei välttämättä ees tarvii sitä vyötä. Täntyylisesti ku täs kuvas:

  

Ja noi kaikki kuvat paitsi vintagekuva on joko Elloksen, H&M:n tai wholesale-dress.netin sivuilta. Ja jos et oo sattunu huomaamaan että en hirveämmin seuraa muotia vaan pukeudun ihan fiiliksen mukaan ja mikä mun mielestä näyttää kivalta. Joskus sit vaan ne jutut mistä tykkään sattuuki olemaan muotia, niinku tänä keväänä pastellisävyt kuulemma on (:

Mutta jees, hauskaa kevään alkua ja varokaahan heikkoja jäitä ja liukkaita jäitä ja jäätäviä tyyppejä (: