torstai 5. tammikuuta 2012

Silirimpsis murmelipäivä

Yks juttu jota oon pohtinut jo pitkään että onko se silirimpsis vai sirilimpsis?
Mistä se "sanonta" tulee? Kumpi on se alkuperänen?
Tossa hetki sit kun tuli keskustelua aiheesta niin vilkaisinpas Googlesta.
Hakusanalla sirilimpsis Google kysyy: "Tarkoititko: silirimpsis"
Ja sitten siinä on jotain ihmisten blogeja ja ilmeisesti BB-Tanja on sanonut näin (wouuu siistii -.-).
Hakusanalla silirimpsis tuli Irwin Goodmanin kyseisen niminen biisi.
Silirimpsis on siis vissiin se yleisempi. Mutta onko se se alkuperäinen? Keksikö Irwin sen vai ottiko se sen sanan jostain? 



Hampurilainen ilman sämpylää ja pihviä
Söinpäs juuri illalliseksi hampurilaista ilman sitä sämpylää ja pihviä. Eli siis salaattia, hampurilaiskastiketta ja juustoa (raastettuna tosin). Namnam. En tykkää ketsupista (eikä mulla tällä kertaa ollu mitään mysteeristä himoa siihen), muuten ois voinu kokeilla sitäki laittaa. Voi kökkö unohin ottaa kuvan! Mut tiedoks et aika epämääräisen näköistä sörsseliä oli. Mausta tuli vähän mieleen nää caesarsalaatit mitä kaupois myydään, oiskohan Pirkka tai jotai, mun suurta herkkua! Niissäki on kastiketta ja juustoa mut niis on myös leipäkuutioita. Harrastan kyl aika usein näit epämääräsiä sörsseleitä, kun on peeaa tai liian laiska käymää kaupas nii yhdistelee vaan kaikkea mitä kaapist löytyy. Mun toinen bravuuri on pannupizza ilman sitä pizzataikinaa. Välillä syön myös pelkkää voitaikinaa. Terveellistä..


In Time
Palatakseni edelliseen blogiin niin se In Time-leffa oli parempi ku mä odotin vaikka siinä olikin Justin Timberlake. Mut mua ärsytti melkeen koko ajan se leffan idea. Siis se, että ihmiset eläis vaan 25-vuotiaaks ja sen jälkeen ne sais raataa joka ikisen elinminuutin eteen. Juokset joka paikkaan ettei menis aikaa hukkaan. Raadat töissä jotta saisit lisää elinaikaa ja siitäkin sulta kuluu 2 tuntia johonki bussimatkaan töistä kotiin. Ei sais yhtään nauttia elämästä ellet satu olee upporikas ja sillon sä et ees osaa nauttia elämästä. Ärsytti suunnattoman paljon ehkä myös siks koska ite oon yks laiskimmista ihmisistä mitä tiiän niin tommonen elämä on mulle verrattavissa helvettiin. Ne hetket kun ei tarvi tehä mitään ja voi vaan tappaa aikaa itekseni on se mun voimavara. Murmelipäivät on mulle pakollisia säännöllisin väliajoin tai palan loppuun.

Murmelipäivä
Murmelipäivä on päivä, jonka vietät vain kotonasi sellaisessa asussa jossa tunnet itsesi mukavimmaksi (topissa ja pikkareissa, kuluneissa verkkareissa, boksereissa, alasti jne.) Nukut pitkään ja otat nokosia kun siltä tuntuu. Olet ilman meikkiä, hiukset ihan miten sattuu tai kiinni, pointtina että tänään et stressaa ulkonäöstäsi (saatat haluta peittää peilit ja laittaa verhot kiinni). Syöt jotain hyvää ja katsot kenties leffoja tai jotain sarjaa maratonina, luet, piirrät, vaikka neulot, ihan miten tykkäät viettää aikaasi. Mieluiten vietä sängyssä koko päivä, toinen vaihtoehto sohvalla.


Tässä monen kuukauden sairaslomalla murmelipäiviä on ollu vähän turhanki paljon, vähän totuttelemista nytten ku eilen aloin taas käymään koulussa.. 
Pitäis joka aamu raahata takapuolensa ylös sängystä ja sitte pitäs vielä tehäkki jotain hyödyllistä. Onneks tykkään kokkailusta ja tost koulust muutenki, muuten ei olis hirveesti toivoa koskaan valmistua (tässä vaiheessa hyvä sanoa kun ekan vuoden opiskelija enkä oo vielä suorittanu yhtäkään kurssia..) Mut tykkään oikeesti siitä kun on kokoajan tekemistä ja päivä kuluu nopeasti. Sitte ku väsyneenä pääsee kotiin niin ne laiskotteluhetket on vielä ihanampia kun tietää ansainneensa ne. 


Toissailtana joustin mun murmelipäivästä ja lähin koulukaverille hengaamaan ja yöks. Sielt sit menin aamul suoraan kouluun. Mut en ollu saanu unta koko yönä ja koulupäivän jälkeen kerkesin ottaa vaan pikaset nokoset. Ja sit taas piti olla menossa, ja vasta ysin jälkeen illalla kotona. Ja sitten mun oli tietenkin pakko olla koneella pari tuntia, seurauksena että heräsin seuraavana päivänä vasta klo 9.. Turha siinä vaiheessa enää lähteä 1,5h koulumatkalle kun koulu loppuu klo 13. Jatkoin siis uniani 12:een. Tänään ei muuta menoa tiedossa joten murmelipäivä.. murmelipäivänä on hyvin aikaa kirjoittaa blogia. Mutta pohdiskeltuani liikaa "syvällisiä" mulle tuli semmonen aivopieru että unohin kaiken mistä mun piti tässä blogissa kirjottaa.. mut olihan tossakin jo aika paljon sanaoksennusta.

Ps. Tää on aika mainio murmelipäiväbiisi.

 

2 kommenttia:

  1. Murmelipäivät kuulostaa aika kivoilta:)
    Täytyypä kokella joskus;D Tai voimme tehä niinki et tuut meil joku päivä ja pidetään yhteinen murmelipäivä.

    VastaaPoista
  2. Joo! Sit vois laittaa vaik rentouttavan kasvonaamion ja semmost kivaa :P

    VastaaPoista